Bambooban

Christoff Everart, de man achter de stijlvolle bambooban-collectie.

Hij heeft vele reizen gemaakt om kennis , inspiratie en ervaring op te doen op het gebied van bamboe en houtbewerking.

Zijn artistieke eigenzinnigheid zat er al vanaf jonge leeftijd in, zijn kunstzinnige grootvader en moeder inspireerden hem al van thuis uit.

Hij verfijnde zijn handigheid bij trappenmakerij Luc Steels en volgde daarna een opleiding binnenhuisachitectuur aan de kunstakademie van St-Niklaas

Met veel plezier lanceert hij nu, online, deze schitterende handgemaakte collectie lampen, die al meer dan 18 jaar verkocht wordt op exclusieve locaties.

Bamboe

Bamboe is een groep van grasachtigen gekenmerkt door een enorme variatie in groeivormen en verspreidingsgebied. Bamboe komt van nature voor in alle werelddelen met uitzondering van Europa. Ze groeien in gebieden op zeeniveau tot hoog in de bergen, op 3000 a 4000 m hoogte.

Bamboes zijn grassen; er zijn ongeveer 1200 soorten bekend, die in twee grote groepen worden onderverdeeld, namelijk de houtige bamboes en de kruidachtige bamboes. Deze laatsten lijken sterk op grassen. Zij worden dwergbamboe genoemd en groeien als onderbegroeing in bossen.

De bamboes die ons het meest interesseren zijn de houtige bamboes, omdat ze zo tot onze verbeelding spreken.

De hoogste bamboes in Azie worden tot 50m hoog! Ze behoren tot de sterkst groeiende planten ter wereld en een groei van enkele centimeters per dag is geen uitzondering. De Phyllostachys edulis doet er in Japan 1 dag over om 121cm groot te worden!

Bovendien is bamboe zo uitzonderlijk nuttig. Bamboe word gebruikt als basis voor papier, het bouwen van woningen en stellingen, voor bruggen, het maken van textielvezels, vloeren, prachtige lampen enz… Bovendien kunnen van bamboe duizend en één nuttige gebruiksvoorwerpen gemaakt worden.

Het zou met andere woorden mooi zijn om de oerbossen die nog overblijven te laten bijstaan door Co2 smullende bamboeplanten.